‘De natuur als uitvinder’ is nu verkrijgbaar. Ga voor meer informatie of om het boek te bestellen naar www.denatuuralsuitvinder.nl.

Biografie

Ylva Poelman studeerde in 1990 af zowel als natuurkundige als sterrenkundige aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Sinds die tijd heeft ze zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van innovatie, bionica en peoplemanagement.

Verleden
In 1994 richtte Ylva samen met een aantal studievrienden het innovatieve ICT bedrijf EverMind op. EverMind groeide in de loop der jaren uit tot een bedrijf van 20 medewerkers en verwierf zich een trouwe klantenkring onder de ‘early adopters’ en bedrijven met ‘mission critical systems’, zoals KPN, Ministerie LNV, Kluwer, RDW en Wolters-Noordhoff. In 2001 verkocht Ylva EverMind aan een concullega. Sinds die tijd werkt ze als zelfstandig innovatieadviseur, coach voor ondernemers en managers en als interim-manager op het gebied van innovatiemanagement en verandermanagement.

Heden
Ylva is oprichter van YNNOVATOR, een adviesbureau voor strategische innovatie met als overtuiging dat innovatie een voorwaarde is voor het overleven, en beter nog, de groei en bloei van bedrijven in de huidige dynamische omgeving. Innovatie is echter een lastig proces waarin alle componenten moeten kloppen om tot een succesvol resultaat te komen. Bovendien gaat het niet een om een eenmalige innovatieve actie, maar moet een bedrijf voor haar continuïteit structureel innoveren. Ynnovator ondersteunt bedrijven en organisaties hierbij o.a. door:

•   nieuwe producten, diensten of businessmodel ontwikkelen
•   advies over specifieke innovaties en het innovatieproces
•   coaching van startende ondernemingen,
•   faciliteren van strategische en creatieve sessies,
•   uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken,
•   management van innovatieve start-ups, innovatieprojecten en pilot-projecten.

Door haar ervaring als ondernemer, adviseur, coach en manager van innovatieve bedrijven en projecten, gecombineerd met haar veelzijdigheid, pragmatiek en creativiteit, zorgt ze voor een concreet, zinvol en succesvol resultaat van innovatieprocessen en innovatieprojecten.

Daarnaast ontplooit Ylva eigen initiatieven zoals ‘De Expeditie naar de Toekomst’ om mensen op een bijzondere en succesvolle wijze aan een baan en/of opleiding te helpen en het Bionica innovatie en expertisecentrum waar de ‘proven technology’ ontwikkeld door de natuur/evolutie gedurende vier miljard jaar wordt inzet om te komen tot effectieve technische en medische innovaties, zie www.bionicacentrum.nl.

Ylva mag ‘s nachts wakker gemaakt worden voor Monty Python.